woensdag 14 december 2016

Bezoek brandweer

Op maandag 10 oktober kregen we in het vierde leerjaar bezoek van een echte brandweerman. Hij vertelde ons eerst wat meer over brandpreventie (hoe we brand kunnen vermijden of ervoor kunnen zorgen dat de brand snel onder controle is). Dit deed hij aan de hand van een PowerPoint-voorstelling en daarin zaten enkele filmpjes. Op één van die filmpjes was te zien hoe snel een kamer met een kerstboom kon uitbranden, héél spectaculair! Daarna vertelde hij ons dat best een rookmelder installeren in onze woning want als we slapen kunnen we de rook van een brand niet opmerken en dankzij die rookmelder horen we dan dat er iets niet klopt.

Na de uitleg van de brandweerman, volgden we hem naar de kazerne. Daar mochten we eens een echte brandweerhelm opzetten en poseerden we ook graag voor de foto.

We kregen nog uitleg over de verschillende soorten brandweerwagens en mochten ook eens plaatsnemen in enkele van die wagens.

Bedankt Jan de brandweerman om ons zo'n leuke en leerrijke voormiddag te bezorgen!

1 opmerking:

  1. Ik vind het een goede zaak dat kinderen wordt bijgebracht wat de gevolgen van brand kunnen zijn en hoe je brand het beste zou kunnen voorkomen. Hopelijk beschikt de school trouwens ook over een degelijk brandmeldsysteem.

    BeantwoordenVerwijderen