dinsdag 21 maart 2017

Jeugdboekenmaand

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand kwamen er vorige week ouders en grootouders om ons voor te lezen. Daarvoor willen we hen nog eens van harte bedanken. Ook de leerkrachten lazen een verhaal voor. Wij mochten kiezen welk verhaal we graag wilden horen.
Met het 4de leerjaar hebben we een pakket jeugdboeken gewonnen van Die Keure, daarin zitten alle jeugdboeken uit Kijker 4 van Die Keure. We zijn er heel blij mee!!

Op maandag 20 maart gingen we met het 4de leerjaar naar het biebspel in de bibliotheek. Mevrouw Katrien was grappig gekleed met kleren van een man en van een vrouw. Want het thema van de Jeugdboekenweek is M/V/X .  Daarover hebben we eerst een beetje gebabbeld, wat zou er volgens jou veranderen als je een jongen of een meisje zou worden. C├ędric bedacht opeens dat hij dan niet meer tegen een boom zou kunnen plassen :) . We moesten bij een rijmpje beroepen raden en toen zagen we dat bijna alle beroepen zowel door mannen als vrouwen kunnen gedaan worden. Op het einde speelden we een spel: Ren je rot! Je moest vragen beantwoorden, dan tot aan de muur lopen en dan mocht je een elastiekje van een loombandje gaan kiezen. Zo konden we in de klas elk ons eigen loombandje maken, dit om te tonen dat we allemaal verschillend zijn en dat mag!
Deze activiteit was echt top!Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen