dinsdag 18 april 2017

Week van het geld

Week van het geld

De week voor de paasvakantie waren de wiskundelessen van onze klas gevuld met activiteiten die over geld gingen. Dat was naar aanleiding van 'de week van het geld'. We hebben het in de klas gehad over sparen, zakgeld, de geschiedenis van het geld, manieren om te betalen... Iedere dag ging  het over iets anders. We hebben ook het budgetpret-spel gespeeld. In dit spel moesten we per groep een daguitstap met de klas organiseren. We kregen hiervoor een bepaald budget en moesten daarmee verschillende zaken betalen (drankje, activiteit, vervoer...). In het tweede deel van het spel moesten we dan proberen om met een kleiner budget een klasuitstap te organiseren, niet simpel hoor!
Om de week van het geld af te sluiten zijn we op vrijdag 31 maart boodschappen gaan doen. Iedereen bracht een klein boodschappenlijstje mee en wat geld. Daar gingen we mee naar de Carrefour. We kregen ook enkele opdrachten mee om in de supermarkt op te lossen. We moesten onder andere kijken naar de huisproducten, de verschillende rekken en promoties. 
Het was een leerrijke week en we kunnen nu ook allemaal boodschappen doen, dus mama's en papa's: stuur ons maar naar de winkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen